Nieuws

6 augustus 2023 - Keistad Fietsfestival & Stichting BuitenGewoonFiets

Op zondag 20 augustus, van 10.00 uur tot 16.00 uur vindt op het festivalterrein aan de Rubenstraat 72 het alweer zesde Fietsfestival plaats. Het festival is geboren uit liefde voor de fiets en passie voor het fietsen. Op het Keistad Fietsfestival is voor iedereen wat te beleven, zie het programma en de website www.keistadfietsfestival.nl

De passie voor fietsen, het buiten zijn en het plezier in mensen ontmoeten houdt niet op wanneer je dit niet meer zelfstandig kunt door een beperking in balans, cognitie, gehoor, zicht en/of bewegingsapparaat. De vrijwilligers van St. BuitenGewoonFiets bieden deze groep mensen de kans om op de duofiets en/of vierfiets actief te bewegen, buiten te zijn en te genieten van de onderlinge contacten die hierdoor ontstaan. www.buitengewoonfiets.nl

 

Critical Mass fietstocht*, 13.00 uur

Een feestelijke fietsoptocht waaraan alle fietsen kunnen deelnemen die Amersfoort maar te bieden heeft. De tocht wordt jaarlijks georganiseerd. De duofiets en vierfiets mogen hieraan natuurlijk niet ontbreken. Een mooie gelegenheid om de fietsen aan Amersfoorters te laten zien. Weer terug op het festivalterrein kan men ook ervaren hoe leuk het fietsen op de duofiets en/of vierfiets is. En door de verhalen te horen welke verrijking het duofietsen kan zijn, voor misschien wel een buurvrouw, een ouder, kind, vriend of vriendin. De Critical Mass fietstocht, het rijdende fietsfeest willen we niet missen. Samen met alle andere fietsliefhebbers komen we op voor een gezonde, veilige fietsstad. Ook voor driewielers, duofietsers, vierfietsen, ligfietsen enz. enz.

*De Critical Mass fietstocht wordt georganiseerd en begeleid door:

 

11 juli 2023 - “Tour de Blom”

Bewoonster Elly geniet volop van de “Tour de Blom” en dat is niet zo gek. De natuur in, haar geliefde Magnum op het terras van het Bosbad en voor een volgende etappe ziet zij als kans: een tochtje langs de Eem en ook voor Elisabeth Groen trekt zij graag de fietsoutfit aan. Genieten en wat rondkijken, dat kan als duo-fietsster.

Cor pakt ook graag een rit. Hij gaat voor het echte fietswerk. Koffie? Neen, eerst fietsen, daarna kijken we wel verder. Het gaat niet om het winnen maar lekker doorfietsen is wel een pré. De etappe was kundig voorbereid door Joke. De fietsknooppunten weergegeven op de mobiel en de tour kon starten.

Gonny weet al dat het fietsen een succes is. Haar zege lag dit keer in Hoogland. De knuffelhond aanhalen en luisteren naar de verhalen van haar actieve en creatieve dochter. Tijdens de tocht sprak Gonny: “Amersfoort en Hoogland bestaan nog… Veel gaat aan je voorbij wanneer je niet meer zelfstandig op pad kunt”. De route kon zij nog prima aangeven. Zonder af te zien haalde de 94 jarige renster met plezier de thuisfinish èn tekende direct in voor een volgende etappe.

De laatste etappe van de eerste tourweek aan fietsdagen ging voor Marina door Amersfoort Zuid. Natuurlijk ontbrak het ijsje bij Roethof niet. Marina promoot oprecht het fietsen, al betekent dit voor haar dat ze langer moet wachten op een volgende tocht. “Tenslotte is het doel dat de gehele ploeg bewoners die willen fietsen, gaan fietsen”.

Op naar dag 7 en 8 van de “Tour de Blom”

29 juni 2023 - Kwintes Nieuwsbrief Juni 2023

14 juni 2023 - Mgr Blom Nieuwsbrief Juni 2023

13 juni 2023 - SRO Nieuwsbrief

3 juni 2023 - Pareltjes van Zuid

Op zaterdag 3 juni was het Juliana van Stolbergpark toneel van zonovergoten gezelligheid tijdens “De Pareltjes van Zuid”. St. BuitenGewoonFiets was ook van de partij.

Deze Parel mocht natuurlijk niet ontbreken.

Veel wijkbewoners kwamen buurten. Uit belangstelling voor het fietsen, het bewegen an sich en/of omdat het zelfstandig fietsen helaas niet meer ging. Het ideaal van Stichting BuitenGewoonFiets is er om steeds meer Amersfoorters het fietsen op de duofiets of vierfiets aan te bieden. Welzijn op de fiets!

En dat dit gewaardeerd wordt hoorden we overal. Nu nog de vrijwilligers vinden die met ons gaan meedenken het plan te realiseren en/of die gaan fietsen met een ander.

Beiden zijn van harte welkom!

Oproep: wilt u ook anderen die niet meer zelfstandig kunnen fietsen, laten genieten van het buiten zijn, bewegen en contact?

Meld u dan aan Marie-Louise@buitengewoonfiets.nl Vrijwilligster St. BuitenGewoonFiets.

Binnenkort kunt u meer info in woord en beeld vinden over het wijkfeest wanneer u Pareltjes van Zuid intikt. Op onze site en hun site alvast een voorproefje.

25 mei 2023 - Jan Boerenfluitjesroute

Duo-fietsers voor het eerst actief tijdens  de nieuwe Jan Boerenfluitjesroute in Amersfoort. De aftrap vond plaats op 25 mei vanuit de Huiskamer van Dorrestein, bij AFC Quick 1890.

Samen met de Buurtsportcoaches van de SRO realiseerde Mariska Jacobi de zesde Jan Boerenfluitjesroute, en wel door Amersfoort-Zuid. Dit keer waren voor de aftrap specifiek senioren uitgenodigd. Het mooie weer was de organisatie goed gezind en nodigde uit tot fietsen. Ruim 40 Amersfoorters trapten vrolijk de 21 km weg. Dit keer sloten voor het eerst 12 mensen aan op 4 Duo-fietsen en de BuitenGewoonFiets. Een succes en alom gewaardeerd bleek uit de reacties. Ingehaald door wethouder Tyas Bijlholt en aansluitend pannenkoeken eten, die uitstekend gebakken waren door de Oldstars van AFC Quick 1890, is het evenement zondermeer een succes te noemen dat voor herhaling vatbaar is. Zoals een van de deelnemers zei: “Wat een mooie dag hebben we gehad! Die nemen ze ons niet meer af!!

   

Oproep: wilt u ook anderen die niet meer zelfstandig kunnen fietsen, laten genieten van het buiten zijn, bewegen en contact?

Meld u dan aan Marie-Louise@buitengewoonfiets.nl Vrijwilligster St. BuitenGewoonFiets.

27 juni 2016 - Amersfoort Nu

 

28 mei 2016 - Tandem Tocht Keistad 2016

 

6 mei 2016 - AD Amersfoortse Courant

2016-05-06 15.36.28-uitsn-samen

Style Switcher

Layout options
Header options
Accent Color Examples
Background Examples (boxed-only)
View all options →