Crowdfunding geslaagd!

BuitenGewoonFiets-Site-Image+logo-02

(Zorg)instellingen en gemeenten blijken een grote behoefte te hebben aan de inzet van meerpersoonsfietsen voor het bevorderen van de gezondheid (fysiek/mentaal/sociaal) van hun bewoners. Helaas is het voor veel zorginstellingen/gemeenten vaak niet mogelijk om dit zelfstandig te realiseren. Dit komt met name door een gebrek aan: personeelscapaciteit, budget voor aanschaf, budget voor onderhoud en stallingsmogelijkheden. (Zorg)instellingen/gemeenten die wel tot de aanschaf van een meerpersoonsfiets zijn over gegaan, of een meerpersoonsfiets geschonken hebben gekregen, lopen tegen dezelfde problematiek aan. Met als gevolg dat veel meerpersoonsfietsen nauwelijks worden gebruikt.

Najaar 2014 is Sjoukje Ziel begonnen met een crowdfundingstraject ter financiering van de BuitenGewoonFiets. En met succes: het beoogde bedrag voor de aanschaf van een deelfiets ad € 8.400 is in 2015 gehaald, dankzij 85 funders, de gemeente Alkmaar en de Rabobank Amersfoort Eemland. Inmiddels wordt deze fiets bijna dagelijks gebruikt: enthousiaste vrijwilligers fietsen graag samen met mensen die niet zelfstandig kunnen fietsen. Door de BuitenGewoonFiets te delen, komt het gebruik ook binnen bereik van (zorg)instellingen en gemeenten.

Naast de aanschaf van een “deelfiets” dient ook de inzet hiervan te worden geborgd. Tevens is er sterk de wens om de “inactieve” fietsen bij de (zorg)instellingen en gemeenten optimaal in te zetten. Een ambitieus plan waar een strakke organisatie en vele (vrijwillige) handjes voor nodig zijn. Sjoukje Ziel en mede enthousiastelingen Annie Tiekstra en Jeroen Lausberg hebben Stichting BuitenGewoonFiets opgericht om dit plan uit te werken en nader vorm te geven.

 

Gift nog steeds welkom

Met het bedrag van de crowdfunding is de fiets in 2015 gekocht. Maar voor het onderhoud en de stalling van de fiets hebben we nog steeds geld nodig, dus jouw bijdrage blijft heel welkom! Doneren kan via banknummer:

NL95 TRIO 0390526827 t.a.v. Stichting BuitenGewoonFiets.

Wij zijn buitengewoon dankbaar voor je bijdrage!

Op een andere manier bijdragen?

Bijdragen kan ook anders dan financieel. We kunnen altijd nieuwe vrijwilligers gebruiken die het leuk vinden om samen te fietsen met mensen die niet zelfstandig kunnen fietsen. Het is ontspannen en gezellig om te doen. Geïnteresseerd? Neem dan contact met ons op, dan maken we snel samen een proefrit.

Style Switcher

Layout options
Header options
Accent Color Examples
Background Examples (boxed-only)
View all options →